HOME · Twitter · LinkedIn · publications · @ Ars Technica · Running IPv6 (Apress, 2005) · BGP (O'Reilly, 2002) · BGPexpert.com · presentations · iljitsch@muada.com

"Gooi die hele geboortebeperking maar op economisch gewin"

Posted 2013-07-25

Ik weet niet precies wat ze met die titel bedoelt, maar ik ben het van harte eens met Tinkebell in Trouw, die vindt dat het wel wat minder kan met het reproduceren van onszelf.

„Eigenlijk zouden we een wereldheerser moeten hebben. Een soort dictator, gekozen door een commissie van hele wijze mevrouwen en meneren, die vetorecht heeft over al het reilen en zeilen in de wereld. Ikzelf stel Midas Dekkers voor (op dit punt denken mensen meestal nog dat ik een grapje maak). Die alleenheerser zou dan kunnen beginnen met het instellen van een wereldwijde éénkindswet, zodat we in een paar generaties teruggaan naar een kwart van de huidige wereldbevolking.”

Dit in reactie op de klacht van Sanne van Oosten een week eerder: kinderen krijgen loont niet. Dat mag ik hopen, ik denk dat niemand zit te wachten op mensen die kinderen krijgen uit winstoogmerk. Natuurlijk is dat niet wat ze betoogt, het punt is dat vrouwen met kinderen economisch slechter af zijn. Daar zit echter ook een groep moeders tussen die vrijwillig minder dan een volle baan werkt, dan kan je moeilijk verbaasd zijn dat je er minder aan overhoudt dan anderen (mannen of vrouwen, met of zonder kinderen) die wel een volledige baan hebben.

Overigens lijkt het er sterk op dat de vrouwelijke vruchtbaarheid lang zo snel niet afneemt als in het algemeen gedacht wordt: How Long Can You Wait to Have a Baby?

Search for:
RSS feed (no photos) - RSS feed (photos only)
Home, archives: 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013