iljitsch.com

blog-onderwerpen: BGP / IPv6 / meer · instellingen · zw/w · mijn bedrijf: inet⁶ consult · Twitter · Mastodon · LinkedIn · email

Je kan op de foto's klikken voor:

links: vorige foto midden: EXIF aan/uit rechts: volgende foto

(of gebruik de cursor links/rechts toetsen voor vorige/volgende en return voor EXIF aaan/uit)

De Avenio werd vannacht op een dieplader naar de Loosduinseweg gebracht en daar van de dieplader op de rails gereden. Bij het aanzetten van de tram verschenen er een IP-adres en (naar ik aanneem) het MAC-adres van de tram op het bestemmingsdisplay. Triest dat de HTM in 2014 nog met IPv4 werkt, hoor.

Vervolgens ging de tram stapvoets naar het Kerkplein voor de onthulling vanmiddag.

Onderweg waren stukken rails lichtgevend geel gespoten en werd gekeken of de wielen wel op de goede plaats bleven.

Vandaag overdag was er de grote tramoptocht om 150 jaar tram in Den Haag te vieren. Dit is aan de Statenlaan waar de trams langskwamen na een omweg langs de route van tram 11 om te verzamelen op de Eisenhouwerlaan. Ondertussen moesten de gewone trams 11 en 17 er ook nog langs.

De Hoftrammm restauranttram en een "gewone" GTL (Gelede Tram Lang) die de stoet afsloot. Wel de versie met alle nieuwe snufjes zoals de éénbenige stroomafnemer die nog tot zeker 2022 mee moet en buitengewoon mooi schoongemaakt.

Op de Eisenhouwerlaan had het publiek ruim een uur om alles goed van dichtbij te bekijken. Hier veel nog het best foto's te maken ondanks het feit dat er nogal mensen in de weg liepen.

De nieuwe pekeltram heeft wat Rotterdams aandoende kleuren:

En dit is het begin van de stoet:

Hier ging de stoet richting het Zwarte Pad waar de optocht officieel begon:

Hier een stel PCC's op de Gevers Deynootweg voor het officiële gedeelte. Maar dit viel tegen vanwege de grote afstand tussen de trams, zodat je er niet meer dan een stuk of drie tegelijk kon zien, en het drukke verkeer.

Als je de oude trams gemist hebt is er volgende week een herkansing, zaterdag 12 juli rijden er van 10 tot 17 uur drie lijnen met oude trams met als verschil dat je ook zelf mee kan. Zie deze PDF.